Vés al contingut

ASSEMBLEA INFORMATIVA

Abril 16, 2010

Ordre del dia:

Informació de la situació actual de la

REQUALIFICACIÓ DEL MINIESTADI

Data: Dijous 22 d’abril 2010

Hora: 19,00 h.

Lloc: Teatre de l’escola de Sant Ramon. Carretera de Collblanc 86, Barcelona (metro Collblanc, línea 5, al costat de l’església de Sant Ramon)

Intervindran:

  • Eduard  Moreno, advocat urbanista
  • Marta Cañadas, membre de l’AA VV Vila de Gràcia. Ens explicarà com van guanyar el judici de la clínica Quirón, que és un cas molt semblant al nostre
  • Agàpit Borràs, arquitecte urbanista
  • Jordi Giró, vicepresident de la FAVB
  • Adela Agelet, Presidenta de la Coordinadora de l’AA VV i Entitats de les Corts

RESUM DE LES AL·LEGACIONS PRESENTADES PER LA COORDINADORA DE VEÏNS I ENTITATS DE LES CORTS.

Primera.- És preceptiu que  el  Secretari  de l’  Ajuntament diligenciï  els  plànols,  la  memòria  i  els altres documents que  integren  el Pla.

Segona.- Els convenis Urbanístics signats entre els Ajuntaments de Barcelona i Montcada i Reixac i F.C Barcelona, no responen a raons d’interès general al contenir reserves de dispensació a favor d’un particular.

Tercera.– La Modificació del PGM amb determinacions per un àmbit territorial discontinu, no s’ajusta a la normativa vigent.

Quarta.- Els actes administratius de l’aprovació de la Modificació del Pla General Metropolità, estan viciats per manifesta desviació de poder.

Cinquena–  El caràcter imperatiu del punt 6 de l’article 214 de les N.N.U.U del PGM no permet les requalificacions destinades a equipaments mitjançant una modificació puntual d’aquest.

Sisena–  La Modificació del P.G.M, conculca els articles 94.2 del DL 1/2005, de 26 de juliol i 161.2 del RPU ja que la previsió de majors espais lliures no s’efectuen en la mateixa zona o sector, afectat per la Modificació:

A les al·legacions exposades fins ara s’ha d’afegir l’especial preocupació dels veïns que veuen com la solució als greus problemes de mancances d’equipaments al barri ( no al ecobarri) se’ls hi escapa de sobte mitjançant aquesta desmesurada operació urbanística que difícilment pot ser entesa no tan sols pels veïns que l’han rebutjada frontalment a mesura que l’han anant coneixent, sinó pels ciutadans en general i per la pròpia massa social de l’entitat. És cert,  que el Barça és més que un Club i que és un actiu de la ciutat de Barcelona i fins i tot de Catalunya. Però això, que por ésser utilitzat pels promotors del projecte a favor de les seves  propostes és precisament una raó de més per no donar una imatge tergiversada de la ciutat i el país que representa. A la cultura urbanística de Barcelona li sobren aquestes operacions immobiliàries, tancades i agressives, que obliden el teixit urbà de l’entorn, els estàndards urbanístics i la protecció del medi ambient fruit de la progressiva desregularització que s’intenta introduir en el món de l’urbanisme, on els conceptes d’equipaments, parc verds i espais públics, tan necessaris per a l’equilibri i el bon funcionament de la ciutat, es converteixen ara en contenidors de noves  activitats privades. Així s’ utilitza un nou llenguatge i anomenat “ecobarri”, “motor cultural” i “multiservei” allò que és simplement una operació comercial incompatible amb el concepte d’equipament esportiu, social o cultural.

Barcelona, a 13 d’abril de 2010

EXCM. SR. ALCALDE-PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

One Comment leave one →
  1. Loli permalink
    Abril 30, 2010 8:58 pm

    Mentre tinguem una porta oberta seguirem lluitant perquè no es tanqui i obrir d’altres. Al final crec que guanyarem malgrat que el camí serà llarg i ple d’entrevancs: estem dispossats a utilitzar totes les armes legals!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: