Vés al contingut

Manifest

Manifest de la Coordinadora de veïns i Entitats de Les Corts

La Coordinadora d’associacions de veïns i entitats de Les Corts diem no a aquesta comissió de seguiment perquè no estem d’acord amb la reordenació dels terrenys que ocupa el miniestadi per edificar-hi habitatges: volem equipaments i que es mantingui l’actual qualificació dels terrenys.

Manifestem el següent sobre el F.C. Barcelona, els partits polítics i l’ajuntament:

F.C.BARCELONA

ntenem que defensi el seu patrimoni tractant de  rendibilitzar-ne el seu valor, però hem de fer-li dos retrets:

A.- El president actual, quan només era aspirant a aquest càrrec, mitjançant un membre de la que seria la seva junta directiva, precisament el vocal responsable de patrimoni Sr. Moix, va prometre no caure en els mateixos errors que el seu predecessor comprometent-se a no efectuar cap plantejament sobre el seu territori sense  conversar i buscar el consens amb els veïns.
Res de tot això s’ha acomplert. Sempre han actuat amb premeditació i traïdoria, millor durant juliol i agost que la resta de l’any i ens han exclòs de  qualsevol plantejament, no acomplint el compromís i la paraula donada i mai s’han reunit amb els veïns.

B.- Ha estat i és un veí desagraït, que ens ha creat molèsties a alguns veïns durant 50 anys i mai, mai, ens ha demanat comprensió o s’ha disculpat. Portar una criatura al món, anar a rebre un familiar a l’estació, anar a la farmàcia per una medecina, invitar els familiars per l’aniversari, sempre, sempre,  estan condicionats pels partits de futbol del Barça, i els veïns, sense dir ni piu, estem aguantant totes les molèsties i incomoditats. Ni mai se’ls hi passat pel cap que el seu personal netegés l’entorn del Camp Nou que queda fet un desastre d’envasos, papers, fulls de propaganda, revistes gratuïtes, etc.; és la ciutat i els impostos dels seus ciutadans els que paguen aquestes despeses.

PARTITS POLÍTICS

Els seus estretegues els aconsellen que defensin la requalificació; el Barça és molt Barça i això vol dir vots, mentre que posar-se a l’altre costat, al costat del veïns, pot ésser perillós. Fins i tot Izquierda Unida, que sempre ha estat a favor dels equipaments, ara ha fet una proposta de mínims, però en la mateixa línia, sense desmarcar-se.
Ells, els polítics, sabran el que es fan. A les urnes hi van els ciutadans com a persones individualitzades i són elles les que dipositen el seu vot i no una entitat privada per molt important i estimada que sigui; compte que podria ser que els fallés l’estratègia i això per moltes raons…

AJUNTAMENT

És el nostre únic interlocutor i qui ha de defensar-nos, però per començar ens ha enganyat, menyspreat i deixat de banda. Sempre va dir-nos que ens consultaria, que no faria res sense escoltar i tenir en compte l’opinió dels veïns i, de sobte, un final de setembre, ens trobem amb una filtració a La Vanguardia on es deia que tot estava dat i beneït: el Barça proposa i l’ajuntament acata i disposa.
Això, els veïns no ho tolerarem. Hem convocat assemblees d’associacions de veïns i fa pocs dies ho vam rematar amb una assemblea informativa de la coordinadora. Va ser una llàstima no haver-la fet en un lloc amb un aforament molt més gran perquè vam omplir i doblar la capacitat del local, i d’allà en va sortir un mandat dels veïns: “lluitar perquè no es requalifiqui el miniestadi”.
A l’esmentada assemblea  es van escoltar veus molt punyents contra l’equip de govern de la ciutat i l’alcalde. Se’ns van demanar accions immediates, però nosaltres vam recomanar prudència i temps per ser escoltats i tractar de reconvertir la situació. És necessari partir de zero i convèncer a l’alcalde, el seu govern i als partits de l’oposició que els ciutadans de Barcelona volen aquests terrenys per fer equipaments per a la ciutat; aquest sòl que sempre ens falta, ara es pot aconseguir al justipreu de la qualificació que té actualment i si fos el cas que el seu propietari no volgués vendre’l – en té tot el dret-  ja arribarà el dia que els seus associats li passaran comptes i segurament, com que els càrrecs no són eterns, una renovació portarà idees noves.

Ho he dit fa uns moments, aquesta coordinadora d’associacions de veïns, en nom de la qual els parlo, va rebre el dia 20 de novembre en una assemblea cent per cent democràtica, sense convidats “especials” ni claca amiga o subvencionada, un mandat clar i català:” no a la requalificació dels terrenys del miniestadi; la requalificació no és matèria negociable”
Lògicament, per tant, ens oposem a la formació de grups de treball dintre d’aquesta comissió de seguiment perquè parteix de la premissa de la necessitat de requalificar per fer possible el que vostès en diuen “reordenació urbanística de l’àrea del miniestadi” i en conseqüència no ens queda cap altre camí, digne i coherent amb el resultat de l’esmentada assemblea, que fer efectiva la nostra oposició abandonant aquesta reunió.

Barcelona, 9 de desembre de 2008

A %d bloguers els agrada això: